Poulenc & Co met koor, orkest, organist en solisten

Het wereldberoemde orgelconcert van Poulenc vormde voor organist Simon Stelling en dirigent Gerhart Drijvers de inspiratiebron voor een bijzonder avontuur. Op 30 september en 1 oktober 2011 klonk Poulenc & Co in respectievelijk Alphen a/d Rijn en Rotterdam.

Een speciaal samengesteld strijkorkest van professionele muzikanten, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs opende de concerten met de aanstekelijke St.Paul’s Suite van Gustav Holst (1874-1939). Organist Simon Stelling soleerde in Etoile du Soir van Louis Vierne (1870-1937).

Het orkest en de organist vervolgden samen in het Orgelconcert van Francis Poulenc (1899-1963). Het gemengd koor Min Ghesellen uit Nieuwkoop betrad het podium voor Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré (1845-1924) . Simon Stelling, normaal hun dirigent, nam achter het begeleidende orgel plaats, Gerhart Drijvers dirigeerde het geheel. Orkest, koor en orgel werden uiteindelijk verrijkt met solisten Kathelijn van Dongen (sopraan) en Frank Hermans (bariton), in het onbekende maar zeer toegankelijke oratorium Penitence, Pardon and Peace van John Maunder (1858-1920).
Emmy Storms, onder andere finalist van het prestigieuze Oskar Back Vioolconcours en in voorjaar 2012 soliste bij het Nederlands Studenten Orkest, was concertmeester.

Het project werd mogelijk gemaakt door Reijnders Management (Rotterdam), Orgelcommissie Adventskerk (Alphen a/d Rijn), Gem.koor Min Ghesellen (Nieuwkoop), The Office Belastingadviseurs (Rotterdam) en Marijke Meijer Advocaten (Alphen a/d Rijn).

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to seo, seo services and Insanity Workout